Връзки за достъпност

Извънредни новини

Без маска в Рилския манастир. Премиер, свещеници и журналисти глобени за нарушаване на мерките срещу COVID-19


Снимка Правителствена информационна служба
Снимка Правителствена информационна служба

Министър-председателят Бойко Борисов, членовете на неговия екип, както и свещениците, присъствали на посещението му в Рилския манастир във вторник, ще бъдат глобени с по 300 лева за неспазване на заповедта на здравното министерство за носене на маски на закрити обществени места. Санкцията ще бъде наложена и на журналистите, отразили събитието без необходимите предпазни средства. Това съобщиха за Свободна Европа от Министерството на здравеопазването.

Във вторник Борисов и екипът му бяха на посещение в Рилския манастир. Премиерът влезе в църквата без маска. Същото стори и ръководителката на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова, Адрианополският епископ Евлогий, журналисти и други.

След посещението, вестник "Сега" съобщи как премиерът не спазва противоепидемичните мерки. Те бяха затегнати преди ден, след регистрираното увеличаване на броя на случаите с доказан COVID-19 в България. Със заповед на здравния министър отново е задължително, а не както бе досега препоръчително, носенето на предпазни маски в закрити обществени пространства с изключение на питейни и хранителни заведения.

Преди ден стана известно, че двете най-големи партии – ГЕРБ и БСП, ще бъдат глобени по препоръка на Националния оперативен щаб. Причината - при свои партийни събития те са допуснали събирането на много хора на едно място без отстояние между тях.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Борисов - отново премиер. Възможно ли е
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00
XS
SM
MD
LG