Връзки за достъпност

Извънредни новини

234 са новооткритите случаи на коронавирус в Бългaрия. В Гърция се влиза само с отрицателен тест


234 са новооткритите случаи на коронавирусна инфекция в България при направени 4885 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал в сряда. Най-много са новите случаи в София, Пловдив и Благоевград.

Новите случаи са установени при направени 4885 теста - най-големият брой за 24 часа от началото на епидемията в България. Активните от тях станаха 3699. 551 души се намират в болница, 27 от тях в интензивни отделения.

46 души са оздравели за последното денонощие, седем са починали.

От 6 часа сутринта на 15 юли желаещите да пътуват до Гърция ще трябва да представят отрицателен резултат от актуален PCR тест на английски език. Документът трябва да съдържа трите имена и номера на паспорта или личната карта на пътника.

В България има 36 оторизирани лаборатории за PCR тестове.

"Още от началото на март, когато започнахме да работим с PCR за коронавирус, на хората, които желаят, даваме резултат на английски език. ЕГН-то е вътре. Не е проблем да се вкарат и данни от личната карта", коментира пред БНР д-р Росен Михайлов, който е управител на една от големите вериги лаборатории в Бълагрия.

В България има 36 оторизирани лаборатории за PCR тестове.Цената на един PCR тест е около 100 лева.

Разпространението на коронавируса COVID-19 по света беше обявено за пандемия от Световната здравна организация. Инфекцията е потвърдена вече при над 13,4 милиона души по света, а почти 570 хиляди са починали от усложненията й. Тук може да следите развитието на ситуацията в България - откритите случаи, състоянието на заразените и наложените ограничения. Следете и интерактивната карта за разпространението на коронавируса по света.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG