Връзки за достъпност

Извънредни новини

Нови 330 случая на COVID-19 при 6183 направени теста


Носенето на маски на закрито остава задължително
Носенето на маски на закрито остава задължително

Новите потвърдени случаи на COVID-19 в България са 330 според данните от Единния информационен портал. Това е най-високият брой нови случаи от 10 юли, когато бяха диагностицирани отново 330 пациенти. Съобщава се за 6183 направени PCR тестове през последното денонощие.

Най-много са новите случаи в София-град (75), Варна (59), Благоевград (35) и Пловдив (30).

Според данните в портала общият брой на доказано заразените в България от началото на епидемията е 9584. Активните случаи към момента са 4620.

В болници се лекуват 642 пациенти, 24 са в интензивни отделения.

Съобщава се за нови осем починали хора със заболяването. Общият брой на пациентите с COVID-19, загубили живота си от началото на епидемията, е 321.

Излекуваните пациенти са 4643, като 122 са регистрирани през последното денонощие.

От данните на Единния информационен портал се разбира, че коронавирусната инфекция е била доказана при 11 нови медици. Общият брой на заразените лекари, медицински сестри, санитари, фелдшери и друг медицински персонал е 585.

Първите случаи на COVID-19 в България бяха потвърдени в началото на март. На 13 март беше обявено извънредно положение, което по-късно беше заменено с извънредна епидемична ситуация, която засега е в сила до края на юли.

Част от противоепидемичните мерки, които бяха въведени в началото на разпространението на вируса в България остават в сила и сега. Спортните мероприятия се провеждат без публика, културните събития са разрешени при запълнен половината от капацитета на помещенията, а носенето на маски на закрито е задължително.

По света потвърдените случаи на коронавирус са над 15,2 милиона. Излекуваните хора са близо 8,7 милиона, а починалите са малко над 623 хиляди. Най-тежко засегнатите държави са САЩ, Бразилия, Индия, Русия и Южна Африка.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG