Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Нищо оптимистично". От март досега коронавирусът е засегнал над 10 000 души


През изтеклото денонощие са открити 270 случая на заразени с коронавирус в България. Броят на направените тестове е 5963. Данните са от Националната информационна система.

Премината е психологическата граница от 10 000 заразени и в момента общият брой на потвърдените случаи с COVID-19 е 10 123 от началото на пандемията.

В отговор на пандемията от коронавирус, обявена от Световната здравна организация, България поддържаше стриктни ограничителни мерки от 13 март до 13 май 2020 г. с общо 2069 случая на COVID-19 в този период. След тази дата ограничителните мерки постепенно бяха отменени.

През изтеклото денонощие най-много са откритите заразени в столицата – 55 души. Следват областите Пловдив с 39 заразени, Благоевград - с 26, Варна – с 22.

Осем души с коронавирус са загубили живота си в последното денонощие. Така общият брой на жертвите в България става 337.

"Данните към момента не сочат нищо оптимистично", каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред бТВ в петък вечерта. Той призова да се спазват правилата за дезинфекция и дистанция, както и ограничаване на контактите.

В понеделник кабинетът ще предложи мерки за справяне с разпространението на заразата, заяви в четвъртък премиерът Бойко Борисов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG