Връзки за достъпност

Извънредни новини

Седмичен ръст на заболелите от COVID-19 в България. Кабинетът подготвя нови икономически мерки


Ръстът на заболеваемостта за седмицата между 20 и 26 юли, спрямо предходните 7 дни, е установен след увеличаване на броя на направените тестове.
Ръстът на заболеваемостта за седмицата между 20 и 26 юли, спрямо предходните 7 дни, е установен след увеличаване на броя на направените тестове.

С близо 15% са се увеличили новозаболелите от COVID-19 в България през изминалата седмица, спрямо резултатите от предходните 7 дни. Между 20 и 26 юли положителни за новия коронавирус са се оказали 1694 души, докато между 13 и 19 юли те са били 1381, показва информацията от Единния информационен портал.

Според данните броят на направените тестове също се е повишил с около 15% за последните 7 дни, спрямо предходната седмица.

За последното денонощие новозаболелите у нас са 115 души, което е установено след направени 3502 теста. Общо заразените от началото на пандемията в България са 10 427 души, а активните случаи са 4 732. В болниците са настанени 682 души, а в интензивно отделение се намират 34.

За последните 24 часа са били излекувани 49 души, с което общият им брой достигна 5 355.

Двама са починалите от COVID-19 за последното денонощие, а общият брой на жертвите е 340 души.

По-късно в понеделник се очаква въвеждането на нови икономически мерки за борба с последствията от коронавируса, съобщи БНР. За подобни действия беше съобщено в края на миналата седмица по време на коалиционния съвет на управляващите от ГЕРБ и “Обединени патриоти”.

От началото на седмицата влизат и нови изисквания за влизането на територията на Австралия за пътуващите от България. Това ще се случва само след представяне на отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди пристигане. В случай, че пристигащите от България и още 31 други рискови дестинации, не представят такъв тест, то те ще трябва да се самоизолират и да се подложат на PCR в рамките на следващите 48 часа.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG