Връзки за достъпност

Извънредни новини

YouTube блокира каналите на прокремълския анализатор Дугин и на телевизията на олигарха Малофеев


Прокремълския анализатор Александър Дугин
Прокремълския анализатор Александър Дугин

YouTube блокира каналите на телевизия Царград ТВ, както и на бившия й главен редактор и приближен до Кремъл анализатор Александър Дугин.

Представители на Google, собственик на YouTube, съобщиха на 28 юли, че каналите са блокирани заради нарушаване на закони във връзка със санкциите и търговски регулации.

Каналът на телевизията има над един милион абонати и представя консервативни православни позиции.

Основателят и собственик на Царград ТВ Константин Малофеев е санкциониран от САЩ и ЕС заради участието си в анексирането на украинския полуостров Крим от Русия през 2014 г. Малофеев е в "черния списък" на Вашингтон и Брюксел и заради подкрепата си за сепаратистите в източна Украйна, където до момента са загинали 13 200 души в продължаващия седма година конфликт.

През септември 2019 г. Малофеев получи забрана да влиза на територията на България за 10 години. Той всъщност не може да влиза в Европейския съюз от март 2014 г. Санкцията е наложена заради връзките му със сепаратистите от Източна Украйна. Освен това активите му на територията на страните членки на ЕС са замразени.

Заедно с Малофеев, забрана да влиза в България тогава получи и пенсионираният генерал от КГБ Леонид Решетников - имената на двамата бяха споменати от разследващите в контекста на воденото дело за шпионаж срещу бившия депутат от БСП Николай Малинов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG