Връзки за достъпност

Извънредни новини

Мъж беше застрелян до Белия дом, докато Доналд Тръмп дава брифинг за коронавируса


51-годишният мъж е застрелян от агент на Сикрет сървис, след като се приближил до него, казал му, че има пистолет и се наклонил в позиция за стрелба

Мъж беше застрелян от служител от Сикрет сървис в района на Белия дом във вторник сутринта, след като се е приближил до офицера, казал му е, че има пистолет и се е наклонил в позиция за стрелба, съобщиха от службата, отговаряща за охраната на американския президент.

51-годишният мъж е бил ранен в тялото, след което е откаран в болница, като засега самоличността и състоянието му не се уточняват.

Това се случи, докато държавният глава на САЩ Доналд Тръмп даваше брифинг във връзка с противодействието на епидемията от коронавирус в страната. Веднага след стрелбата, агент на Сикрет сървис се пиближи до него и го изведе от залата. По-късно Тръмп се върна и поднови пресконференцията, като заяви, че ситуацията изглежда е под контрол.

"В нито един момент по време на този инцидент сигурността на комплекса на Белия дом не беше нарушена, нито някой от охраняваните беше поставен в опасност", съобщиха от Сикрет сървис в официалния си профил в Туитър. Охраната на Белия дом е засилена от юни насам, когато започнаха масовите протести срещу расизма.

Президентът Доналд Тръмп, който цели спечелването на втори мандат на предстоящия на 3 ноември вот, коментира, че стрелбата "може да не е имала нищо общо с мен". Той похвали агентите от Сикрет сървис, охраняващи Белия дом:

"Те са най-добрите от най-добрите. Те са много добре обучени."

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG