Връзки за достъпност

Извънредни новини

Франция също разследва данните от китайското приложение ТикТок


Разследване срещу действията на социалната мрежа бяха започнати още от ЕС, Нидерландия и САЩ
Разследване срещу действията на социалната мрежа бяха започнати още от ЕС, Нидерландия и САЩ

Френският независим регулатор за защита на личните данни CNIL обяви, че започва разследване срещу ТикТок. Проверката е започнала след подаден през май сигнал срещу социалната платформа, притежавана от китайската компания “БайтДенс” (ByteDance), съобщи Ройтерс.

“CNIL започва разследване на уебсайта tiktok.com и приложението ТikTok“, заявиха от регулатора. В отговор от ТикТок заявиха, че съдействат в хода на проверката, както и че защитата на данните и сигурността на потребителите им е основен приоритет.

Разследването засяга обема на информация, който потребителите предоставят на социалната платформа, възможността им да упражняват правата си, потокът на данни, излизащ от ЕС, както и защитата на непълнолетните.

Освен във Франция и ЕС Действията на ТикТок станаха обект на разследване още в Нидерландия и САЩ. Преди седмица американският президент Доналд Тръмп обяви, че е готов да издаде заповед, с която социална мрежа да бъде забранена на територията на страната. Според Вашингтон ТикТок представлява заплаха за националната сигурност.

В САЩ полулярната основно сред тийнейджъри платформа е в процес на продажба на “Майкрософт”. От технологичния гигант си съдействат с Белия дом и правят всичко възможно да завършат сделката до средата на септември, като в същото време гарантират, че китайската компания няма да използва и контролира данните на американските потребители занапред.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Обяснено. Ще бори ли някой корупцията след изборите
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00
XS
SM
MD
LG