Връзки за достъпност

Извънредни новини

Само 32 нови случая на COVID-19, но и малко направени тестове 


Едва 781 PCR теста - над три пъти по-малко, отколкото в събота, са направени за последното денонощие, показват данните на Единната информационна система. Установени са само 32 нови случаи на заразени.

Общият брой на потвърдените случаи до момента е 14 365. В болници са настанени 807 души, а в интензивни отделения са 56 души.

Трима са починали вследствие на коронавируса за денонощието. Общият брой на починалите със или от COVID-19 от началото на воденето на статистиката e 498.

Регистрираните като излекувани за последното денонощие са 25, а общо са 9186. Най-големият брой отчетени като излекувани за един ден е бил на 14 август – 422-ма.

За месец и половина от началото на юли до средата на август почти два пъти се е увеличил броят на настанените в болница – от 435 на над 800. Над един път и половина е нараснал и броят на лекуваните в интензивните отделения – от около 30 на над 50.

Европа и светът регистрират ново нарастване на разпространението на заразата с коронавируса, което според някои специалисти е така наречената втора вълна.

Така например Италия регистрира 629 случая на заразени за последното денонощие, което е най-голямото денонощно увеличение след 23 май. Общият брой на установените случаи на зараза с COVID-19 в Италия вече е 253 438, а смъртните случаи са 35 392.

Почти през целия юли страната отчиташе около 300 новозаразени за денонощие, но през август броят им силно нарасна.

Заради новите случаи на заразените с коронавирус в Нова Зеландия, парламентарните избори ще бъдат отложени с един месец – от 19 септември за 17 октомври, съобщи премиерът на страната Джасинда Ардърн, цитирана от БНР.

Вчера Нова Зеландия отчете 13 случая на зараза с коронавируса, с което броят на активните случаи стана 69. Миналата седмица под 14-дневна карантина беше поставен най-големият град в страната Окланд.

По-рано новозеландската избирателна комисия увери, че гласуването може да се осъществи безопасно, но Ардърн заяви, че е взела предвид участието на избирателите, честността и сигурността. Тя добави, че е потърсила мнението на лидерите на всички партии, представени в парламента.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG