Връзки за достъпност

Извънредни новини

СЗО очаква пандемията да продъжли по-малко от 2 години


Световната здравна организация (СЗО) очаква коронавирусната пандемия да бъде по-кратка от тази с испанския грип от 1918 г. и да продължи по-малко от две години. Това каза шефът на организацията Тедрос Гебрейесус, цитиран от Ройтерс.

"Той може да се движи бързо, защото в наши дни сме по-свързани", каза Гебрейесус на брифинг в Женева. "Но същевременно ние разполагаме с нужните технологии и знания, за да го спрем, така че се надяваме да приключим с тази пандемия за по-малко от две години".


Броят на коронавирусните инфекции по света от началото на пандемията е над 22,8 милиона, а починалите са 793 382, показва преброяване на Ройтерс. Можете да следите и интерактивната карта разпространението на пандемията по света.

В България регистрираните случаи на COVID-19 са общо 15 131. За последното денонощие новооткритите са 169, сочат данните на Единния информационен портал при направени 6373 PCR теста. Най-голям брой нови случаи на заразени с коронавирус са отчетени в София - 35, следвана от Добрич с 25, Благоевград - 21 и Пловдив с 12.

10282 са вече излекуваните лица, от които 195 през последното денонощие. В лечебни заведения за болнична помощ са настанени 734 пациенти, при които е бил доказан новият коронавирус. От тях 73-ма се намират в интензивни отделения. Броят на почналите от началото на вирусната епидемия достигна 539, като 7 от тях са загубили битката с COVID-19 през последното денонощие.

Повече информация за развиетието на пандемията може да намерите в блога Коронавирусът COVID-19 в България - факти и дати.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG