Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Чувствам се много по-добре". Тръмп публикува видео от болницата, в която се лекува


"Чувствам се много по-добре". Това казва във видео американският президент Доналд Тръмп, който преди дни бе диагностициран с COVID-19.

Видеото, с продължителност от четири минути, е заснето във военната болница "Уолтър Рийд", където Тръмп се лекува. Президентът признава, че при пристигането си в лечебното заведение преди ден се е чувствал зле.

“Сега се чувствам много по-добре, работим, за пълното ми възстановяване", се казва още в клипа. "Ройтерс" обаче отбелязва, че на записа Тръмп изглежда уморен.

Следващите няколко дни ще бъдат “истински тест” за състоянието на американския президент, става ясно още от видеото, отбелязва "Ройтерс".

Агенцията допълва, че Тръмп обещава че ще се върне "скоро", защото "трябва да направим Америка велика отново".

“Мисля, че ще се върна скоро и нямам търпение да завърша кампанията, по начина, по който тя беше започната", казва Доналд Тръмп.

Различни оценки, идващи от администрацията на президента, не дадоха яснота в събота какво е състоянието му , отбелязва “Ройтерс”. Екипът от лекари на Белия дом заяви след хоспитализацията му, че той се подобрява. Минути по-късно шефът на кабинета на президента Марк Медоус внесе смут, съобщавайки, че “Тръмп все още не е тръгнал по пътя на възстановяването”.

По последна информация, екипът от лекари на президента, цитирани от “Ню Йорк таймс”, твърди, че нагласите са “предпазливо оптимистични”.

В петък стана ясно, че Доналд и Мелания Тръмп са заразени с COVID-19. Около 17 часа по-късно президентът на САЩ бе приет за лечение в болница.

В четвъртък една от най-приближените съветнички на президента - Хоуп Хикс даде положителе резултат за COVID-19. Тя придружаваше Тръмп по време на пътуването му до Охайо в държавния самолет Air Force One по-рано тази седмица за участие в предизборния дебат с кандидат-президента на демократите Джо Байдън.

Изборите за президент на САЩ са 3 ноември, а вторият дебат между Тръмп и Байдън е насрочен за 15 октомври в Маями, като засега няма информация дали карантината на президента ще наложи промяна в организацията на събитието.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG