Връзки за достъпност

Извънредни новини

БСП с ново Изпълнително бюро и ресори като министерства 


Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Националният съвет на БСП одобри предложеното от лидера Корнелия Нинова оперативно ръководство на партията, предаде БНР.

Нинова ще има четирима заместници, като новият ресор е “Коалиционна политика”. За него ще отговаря Атанас Зафиров. Другите заместник-председатели са Кристиан Вигенин, Владимир Москов и Ирена Атанасова.

Постовете си в прякото ръководство запазват Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Георги Свиленски, Крум Зарков, Манол Генов, Радослав Гайдарски и Стоян Мирчев.

Кирил Добрев, който беше конкурент на Нинова за лидерския пост, каза преди заседанието, че няма да приеме да е част от Изпълнителното бюро, дори да бъде предложен, защото не вярва, че политиката на партията ще се промени

17 съвета с ресори като министерствата ще има БСП по предложение на Корнелия Нинова, уточнява Дневник. Така опозицията ще има съвети по вътрешните работи, външните работи, енергетика, здравеопазване; земеделие, храни и гори, икономика, култура, спорт, образование и наука, околна среда и води, отбрана, правосъдие, регионално развитие и благоустройство, транспорт, информационни технологии и съобщения, труд и социална политика; туризъм и финанси.

В изказването си пред новия пленум Корнелия Нинова днес е поискала да се затвори темата с разцеплението в БСП, за да не изглежда партията слаба и разединена, информира Дневник.


  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG