Връзки за достъпност

Извънредни новини

БСП с ново Изпълнително бюро и ресори като министерства 


Корнелия Нинова

Националният съвет на БСП одобри предложеното от лидера Корнелия Нинова оперативно ръководство на партията, предаде БНР.

Нинова ще има четирима заместници, като новият ресор е “Коалиционна политика”. За него ще отговаря Атанас Зафиров. Другите заместник-председатели са Кристиан Вигенин, Владимир Москов и Ирена Атанасова.

Постовете си в прякото ръководство запазват Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Георги Свиленски, Крум Зарков, Манол Генов, Радослав Гайдарски и Стоян Мирчев.

Кирил Добрев, който беше конкурент на Нинова за лидерския пост, каза преди заседанието, че няма да приеме да е част от Изпълнителното бюро, дори да бъде предложен, защото не вярва, че политиката на партията ще се промени

17 съвета с ресори като министерствата ще има БСП по предложение на Корнелия Нинова, уточнява Дневник. Така опозицията ще има съвети по вътрешните работи, външните работи, енергетика, здравеопазване; земеделие, храни и гори, икономика, култура, спорт, образование и наука, околна среда и води, отбрана, правосъдие, регионално развитие и благоустройство, транспорт, информационни технологии и съобщения, труд и социална политика; туризъм и финанси.

В изказването си пред новия пленум Корнелия Нинова днес е поискала да се затвори темата с разцеплението в БСП, за да не изглежда партията слаба и разединена, информира Дневник.


  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG