Връзки за достъпност

Извънредни новини

Епидемията в България вече е на границата от 1000 заразени за денонощие


Здравните власти обявиха засилени проверки за спазването на задължителното носене на маски в закрити пространства
Здравните власти обявиха засилени проверки за спазването на задължителното носене на маски в закрити пространства

Ръст на новозаразените с коронавирус, ръст на приетите в болници и ръст на починалите за последните 24 часа. Това показват актуалните данни в Единния информационен портал на здравното министерство.

През последното денонощие са установени нови 914 случая на COVID-19 в България, което е с 95 повече от предишните 24 часа, когато те бяха 819. От 10 октомври досега броят на новозаразените постоянно расте като за шест дни се е увеличил с над 300 новозаразени за денонощие. Така общо регистрираните случаи на коронавирус в страната достигнаха 27 507.

Нараства и делът на положителните тестове – последно са направени 6324, от които 14.46% са дали положителен резултат. През последното денонощие са починали 15 души, с които жертвите на пандемията в България станаха общо 944. Приетите за болнично лечение вече са общо 1426 души, от които 74 са в интензивни отделения или клиники. Новите излекувани са 189-има.

Традиционно най-много от новоустановените случаи са в София – 260, следват Благоевград с 91, Пловдив с 85, Бургас с 62, Търговище с 45, Стара Загора с 40, Монатана и Плевен с по 28, Сливен и Кърджали с по 21, Пазарджик със 17, Ловеч с 15, Смолян и Русе с по 14 и Добрич с 10.

Преди ден областите Благоевград и Търговище бяха обявени от здравните власти за "червена зона" заради бързо растящата заболеваемост. Затова здравният министър Костадин Ангелов призова хората да не пътуват до там.

Въпреки постоянно увеличаващият се брой на новозаразените всяко денонощие, правителството засега не предвижда нови мерки за ограничаване на заразата. Вместо това властите обявиха, че започват засилени проверки за носене на предпазни маски в закрити пространства.

Развитието на епидемията в Бъргария от първия ден до днес може да следите в блога. Интерактивната ни карта показва разпространението по държави.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG