Връзки за достъпност

Извънредни новини

УНСС премести занятията изцяло онлайн. Университети се готвят за нови рестрикции


Университета за национално и световно стопанство (УНСС) преминава изцяло в онлайн режим на обучение за периода между 21 и 27 октомври, съобщиха от учебното заведение.

Като причина от УНСС посочват усложнената епидемична обстановка, свързана с COVID-19. От университета не посочиха допълнителна данни за заразени преподаватели, персонал или студенти.

Свободна Европа се свърза с други два от големите университети – СУ “Св. Климент Охрдиски“ и Нов български университет (НБУ).

От най-стария университет у нас съобщиха, че към момента заповедта на ректора проф. Анастас Герджиков гласи учебните занятия да продължат да се провеждат в присъствена форма. От университета признаха, че има отделни случаи на заразени преподаватели и студенти.

От Нов български университет информираха, че са подготвени за нови рестрикции и че от март насам се спазват изключително строги мерки в сградата на учебното заведение. “Към този момент продължаваме със смесена форма на обучение. Малко по-късно днес има Академичен съвет, а утре има Председателски съвет, на които ще се взимат решения как ще продължи учебният процес“, заявиха пред Свободна Европа от НБУ.

По-рано във вторни стана ясно, че здравните власти отново ще направят носенето на маски задължително в откритите пространства. Засега допълнително затягане на мерките у нас не се предвижда, но всеки университет може да избере каква форма на обучение да използва.

Във вторник беше отбелязан и рекорд за най-висок брой заболели за денонощие, най-голям брой настанени за болнично лечение, както и най-много пациенти в интензивни отделения.

От началото на пандемията у нас заразените с COVID-19 са вече повече от 30 000 души. Развитието на болестта можете да проследите в блога ни.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG