Връзки за достъпност

Извънредни новини

Правителството взе поредица финансови решения


Бойко Борисов
Бойко Борисов

Кабинетът взе поредица от финансови решения на редовното си заседание в сряда. Гласуването идва на фона на обяснието на министър-председателя Бойко Борисов от миналата седмица, че “никой не може да го обвини в предизборни харчове”.

2 118 500 пенсионери ще получат добавка от 50 лв. към пенсиите си за месец ноември, реши кабинетът в сряда. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии, съобщи пресслужбата на кабинета.

За изплащането на добавките за ноември правителството ще отпусне допълнителни 105 925 000 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

Освен това Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер до 11 000 000 лв., по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2020 г. за финансово обезпечаване на сключени договори за изпълнение на дейности, свързани с издаването на българските лични документи.

Наред с това правителството прие решение за увеличаване акционерното участие на държавата в капитала на „София Тех Парк” АД. Това ще се случи чрез парична вноска на обща стойност 20 046 913 лева. Средствата от увеличението на капитала ще се използват целево за закупуването на т.нар. Суперкомпютър.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG