Връзки за достъпност

Извънредни новини

Отново над 1500 заразени за денонощие. Борисов и трима министри са карантинирани


Бойко Борисов, както и министрите Кирил Ананиев, Десислава Танева и Петя Аврамова са поставени под карантина, след като са били контактни със заразеният с COVID-19 зам.-министър Николай Ненков
Бойко Борисов, както и министрите Кирил Ананиев, Десислава Танева и Петя Аврамова са поставени под карантина, след като са били контактни със заразеният с COVID-19 зам.-министър Николай Ненков

1589 са новите потвърдени случаи на коронавирус в България за последното денонощие. Те са установени при направени 9831 PCR теста, което прави общо 16.2 % заболеваемост за последните 24 часа, показват данните от Единния информационен портал.

Случаите от петък са с шест по-малко от поставения ден по-рано рекорд за брой заразени от началото на пандемията у нас. Най-много са новите случаи в София – 594, Пловдив – 147 и Благоевград – 109.

Общият брой на активните случаи е 17 340, а заразените от началото на пандемията са 36 519.

В болнични заведения за лечение са настанени 1886, а 127 са в интензивни отделения.

В последните 24 часа броят на излекуваните е 269, с което общият им брой достигна 18 102.

За последното денонощие са почина 13 души, с което общо починалите, за които е установено, че са били заразени с COVID-19, са вече 1077.

В петък вечерта стана ясно, че Столичната здравна инспекция е поставила под карантина премиера Бойко Борисов, както и министрите Кирил Ананиев, Десислава Танева и Петя Аврамова. Причина затова е, че те са пътували със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Ненков, който съобщи, че е бил положителен за COVID-19.

Малко по-рано самият премиер обяви, че се е самоизолирал, след като е разбрал новината за Ненков. Премиерът е дал и отрицателна проба при направен PCR тест.

Повече за пандемията в България можете да научите в блога ни.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG