Връзки за достъпност

Извънредни новини

Турция прекрати спасителните дейности след земетресението в Измир


Спасителните дейности продължиха повече от 3 дни след големия трус, който доведе до разрушенията в петък

Всички спасителни и издирвателни дейности в турския град Измир след разрушителното земетресение са прекратени, съобщиха турските власти, цитирани от Анадолската агенция.

Трусът с магнитуд 6.7 беше регистриран в петък в Егейско море, на 19 км северозападно от гръцкия остров Самос. Досега са потвърдени общо 114 жертви в турския град. 137 души остават на лечение в болниците, а 898 са изписани.

Във вторник сред руините беше намерено тригодишно момиче, което престоя под развалините повече от 72 часа.

Земетресението беше най-силното, регистрирано от това през 1999 г. в Истанбул, при което загинаха десетки хиляди души. Заради трусът се стигна и до мини цунами, което наводни части от Самос и Измир.

Ръководителят на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации Мехмет Гюллюоглу благодари на спасителите и доброволците, участвали в издирванията и спасяванията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG