Връзки за достъпност

Извънредни новини

Няма данни за политически мотив при атаката в Трир. Жертвите са най-малко пет


Сред жертвите от атаката в трир са две жени и двама мъже, както и деветмесечно бебе
Сред жертвите от атаката в трир са две жени и двама мъже, както и деветмесечно бебе

Петима вече са загиналите след атаката в германския град Трир от вторник, когато автомобил се вряза в пешеходна зона. Повече от десет са ранените, някои от които тежко. За инцидента беше задържан 51-годишен мъж, който има германско гражданство, съобщават световните агенции.

От прокуратурата съобщиха, че задържаният е употребил значително количество алкохол, както и че властите не работят по версия, свързваща извършителя с терористична организация.

По думи на кмета на крада Волфрам Лайбе става въпрос за извършител с психическо заболяване. Мъжът е оказал съпротива по време на ареста. Той не е местен жител и е прекарал само последните няколко дни в града.

По думи на очевидци автомобилът е преминал с висока скорост, като няколко души са били изхвърляни във въздуха при удара с автомобила.

Сред загиналите са две жени и двама мъже, както и деветмесечно бебе. Германия затегна мерките за безопасност във всички пешеходни зони в страната, след като 12 души загинаха по време на атака с камион на коледния базар в Берлин през 2016 г.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG