Връзки за достъпност

Извънредни новини

Протест в Тирана заради убийство на младеж, нарушил противоепидемичните мерки


Голям протест се проведе в албанската столица Тирана заради убийството на 25-годишен мъж, нарушил противоепидемичната забраната за излизане навън в нощните часове, предаде Ройтерс.

Полицията разпръсна със сълзотворен газ стотици демонстранти. Младежът е загинал в ранните сутрешни часове на 8 декември. Спроед властите смъртта е настъпила след "прекомерна употреба на сила от страна на полицай".

Полицията първо съобщи, че мъжът, който според някои медии се казва Клодиан Раша, не се е подчинил на полицейско нареждане да спре и че e носил оръжие. Впоследствие стана ясно, че той не е бил въоръжен.

Протестиращите настояха за оставката на вътрешния министър, замеряха сградата на министерството с различни предмети и запалиха коледни дървета, преди да бъдат разпръснати от органите на реда.

Двама полицаи и един журналист са леко ранени. Полицаят, която е застрелял Раша, е арестуван и в момента се води разследване.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG