Връзки за достъпност

Извънредни новини

“Ще го вземем или няма да го вземем”. Ще има ли решение за отваряне на ясли и детски градини?


Все още няма категорично решение за отварянето на яслите и детските градини в понеделник. “Не се готвим да отворим детските градини, имаме нужда от цялата информация до края на тази седмица, за да вземем това решение, но досега данните не ни водят в тази посока”, каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на седмичния брифинг за разпространение на коронавируса в България. Според него е нужен анализ на данните до неделя. “Тогава, когато имаме достатъчно данни, които да ни мотивират, ще го вземем или няма да го вземем”.

В понеделник премиерът Бойко Борисов каза, че ако епидемичната обстановка се развива положително, до 14 декември е възможно да бъдат предварително отворени детските градини и яслите.

“България е на второ място в Европейския съюз по смъртност от COVID-19”, каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Прави се анализ на високата смъртност, каза здравният министър. "Имахме много призиви към пациентите, единият беше да не се самолекуват. Но ние имаме и много съпътстващи заболявания". Министърът съобщи, че е разпоредил спешни проверки на няколко случая от последните дни. По думите му основната причина за високата смъртност е късно потърсената медицинска помощ.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG