Връзки за достъпност

Извънредни новини

Чехът Мартин Швехлак е новият директор на бТВ Медия груп


Новият изпълнителен директор на бТВ Медия груп Мартин Швехлак
Новият изпълнителен директор на бТВ Медия груп Мартин Швехлак

Флориан Скала напуска поста главен изпълнителен директор на бТВ Медия груп. На негово място е назначен Мартин Швехлах, съобщават от медията.

В средата на октомври медийната група официално премина под контрола на чешкия милиардер Петр Келнер, който придоби компанията майка Central European Media Enterprises (CME). Тогава за изпълнителен директор на CME България беше назначен чехът Любош Йетмар.

От българската телевизия тогава подчертаха, че начело на медийната група у нас все пак ще остане Флориан Скала, както и че bTV е “добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката”.

“Основната задача, свързана с моето назначение като главен изпълнителен директор на bTV Media Group – да подобря цялостните резултати на компанията – беше успешно изпълнена и аз поемам към нови предизвикателства с голямо удовлетворение”, заявява за напускането си Скала.

Преди няколко месеца bTV заведе редица дела срещу клеветнически твърдения, включително срещу Скала.

бТВ Медия съобщава, че Швехлах е работил от 1993 г. в печатни, радио, дигитални и телевизионни медии в Чешката република и е заемал редица разнообразни постове - от редактор, през главен редактор до висши мениджърски роли. Швехлак е начело на новините на TV Nova в Чешката република от 2013 г. до 2018 г.

Швехлак възнамерява да прекарва повече време в София, отколкото в родния си град Прага, съобщава бТВ Медия груп.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG