Връзки за достъпност

Извънредни новини

Затвор за нерегламентиран превоз ще има. Какво следва за споделеното пътуване?


В понеделник в София протестираха таксиметрови шофьори. Едно от исканията им беше премахване на приложенията за споделено пътуване
В понеделник в София протестираха таксиметрови шофьори. Едно от исканията им беше премахване на приложенията за споделено пътуване

От една до три години затвор и отнемане на моторно превозно средство за всеки, който извършва обществен превоз на пътници без регистрация, разрешение и лиценз, получава заплащане и има икономическа изгода от това. Това решиха депутатите при редактирането на текста в Закона за автомобилните превози.

Те се съобразиха с ветото на президента Румен Радев като нерегламентираният превоз няма да обхваща т.нар. споделено пътуване.

Още при приемането на текстовете в края на октомври от БСП остро разкритикуваха тази идея. Впоследствие Радев наложи вето, а в мотивите му се посочваше, че липсват критерии, по които да се прави разлика между нелицензиран превоз и споделено пътуване.

В сряда БСП подкрепи промените с мотива, че текстовете са прецизирани и не включват споделеното пътуване.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG