Връзки за достъпност

Извънредни новини

Правителството отпусна 56 млн. лв. на туристическия бранш заради COVID-19


56 млн. лв. ще бъдат отпуснати на фирми, работещи в сферата на туризма за преодоляване на последствията от кризата, предизвикана от COVID-19, реши правителството.

Държавата ще предостави държавна помощ на туроператорите и туристически агенти в размер на 4 на сто от сумата на декларирания от тях годишен оборот без ДДС за 2019 г. Безвъзмездно предоставените средства ще се използват за компенсиране на загуби, произтичащи от отказали се от ваучери клиенти, както и от удържани от доставчици на услуги суми.

За преодоляване на последиците във връзка с пандемията се предвижда две години след отмяната на извънредното положение Министерството на туризма да предоставя на туроператорите, които използват въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до България с цел туризъм, държавна субсидия в размер на 35 евро за всяка седалка от максималния пътнически капацитет на самолета за всеки полет. Субсидията се отпуска за всяка седалка, заета от лице, ползващо туристическа услуга в България, но само за полети с капацитет не по-малко от 100 места.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG