Връзки за достъпност

Извънредни новини

От понеделник НАП ще приема заявления за компенсации на затворени заведения и магазини


От понеделник Националната агенция по приходите (НАП) започва да приема заявленията за компенсации на фирмите, които бяха принудени да преустановят дейност през ноември заради кризата с COVID-19.

Това ще става чрез портала за елекронни услуги на НАП, където ще има специално разработена платформа. Фирмите ще трябва да посочат името си, засегнатите обекти и оборотите, реализирани през миналата година в същия период, в който през тази година не работят, каза директорът на НАП Галя Димитрова.

Фирмите от сектор “търговия”, където попадат основно магазините в моловете, ще получат като компенсация 10% от оборота, реализиран в периода 27 ноември -21 декември 2019 г. Останалите обекти - ресторанти, нощни заведения и фитнес зали ще бъдат компенсирани с 20%. Максималната безвъзмездна помощ е 150 хил. лв. Парите ще бъдат изплатени на фирмите директно от приходната агенция.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG