Връзки за достъпност

Извънредни новини

Възобновен е трафикът между Великобритания и Франция


Английското пристанище Дувър
Английското пристанище Дувър

Железопътните, въздушните и морските превози между Обединеното кралство и Франция са възобновени от сряда, след като френското правителство се съгласи да облекчи забраната за пътуване заради мерките, свързани с ограничаване на разпространението на COVID-19.

Късно във вторник френските власти обявиха, че считано от 0,00 ч. 23.12.2020 г. френските граждани, гражданите на Великобритания или на трети страни, които живеят постоянно във Франция или в друга държава-членка или държава от европейското пространство, както и гражданите на държавите от европейското пространство могат да влизат и да преминават транзитно през територията на Франция от Великобритания при условие, че представят негативен PCR тест, направен в последните 72 часа, а при липса на такъв - отрицателен антигенен тест вариант VUI-2020-12-01. Пътуващите ще бъдат длъжни да представят резултатите от такъв тест на самолетните, морските или железопътни компании преди отпътуването.
Граничните власти също могат да проверяват наличието му.

Тези условия се прилагат към всички пътуващи, независимо от тяхното гражданство, казаха от българското Министерство на външните работи.

Стотици шофьори, сред които и български все още са блокирани между Великобритания и Франция.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG