Връзки за достъпност

Извънредни новини

772 са новите случаи на COVID-19 при направени 3669 теста


През последното денонощие у нас са установени 772 нови случаи на зараза с коронавирус при направени 3669 теста, показват данните на Единния информационен портал.

В момента броят на активните случаи е 81 955. За последното денонощие са излекувани 1215 болни. В болница остават 521 пациенти. За последните 24 часа починалите от COVID-19 са 45 души. Общо потвърдените случаи в България вече са 196 658, а починалите - 7023.

По-строгите противоепидемични мерки, които бяха въведени по-рано тази година в България, дават резултат, в страната вече няма области в червената зона. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след работно съвещание, в което са участвали представители на Националния оперативен щаб и ваксинационния щаб.

Излекуваните пациенти за изминалите 7 дни са 16 000, като за последните 4 дни са 8500, а заболелите са почти наполовина по-малко в сравнение с излекуваните. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов.

Създадена е организация за стартиране на ваксинацията срещу COVID-19, която ще започне на 27 декември в София, Пловдив и Бургас, а от следващия ден ще се разшири и в останалите областни центрове.

Ваксините ще бъдат доброволни и безплатни за всички, като ще бъдат поставени първо на министъра на здравеопазването и лекарите и медицински специалисти, работещи на първа линия.

Ангелов изтъкна, че към настоящия момент по показателя 14-дневна заболеваемост страната ни е на 17-то място по заболеваемост в ЕС и Европейското икономическо пространство и на трето място по смъртност.

Развитието на епидемията в България може да следите тук. Как се разпространява коронавирусът по света, следете в реално време в интерактивната карта.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG