Връзки за достъпност

Извънредни новини

340 нови случая на COVID-19. Здравните власти подготвят втората фаза на ваксинацията


340 са новите случаи на коронавирус в България при направени 2585 теста, показват данните на Единния информационен портал от изминалото денонощие.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 до момента е 202 880. Хоспитализираните пациенти са 4786, като от тях 458 са настанени в интензивни отделения. Излекуваните за последното денонощие са 1124. Починали са 40 души.

В събота министърът на здравеопазването Костадин Ангелов отчете "трайна" тенденция излекуваните да са повече от новозаболелите.

Междувременно здравните власти започват подготовката за втората фаза от ваксинацията. Тя ще обхване 15 000 души в домовете за стари хора и около 11 000 души персонал.

Ограничителните мерки все още са в сила. Затворени са заведения и големи търговски центрове. Училищата ще продължат на дистанционно обучение, с изключение на учениците до 4 клас включително. Повече за развитието на епидемията в България може да следите в блога на Свободна Европа. Данните за света може да откриете в интерактивната карта.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG