Връзки за достъпност

Извънредни новини

Нов спад на положителните проби за COVID-19


Процентът на положителните тестове за COVID-19 продължи да спада и в неделя, когато бяха регистрирани 6.6% заболели измежду всички тествани. В събота този процент беше 7.7%, а в петък - 8.7%, става ясно от данните на Единния информационен портал.

Новините идват на фона на повече от 40 % положителни тестове, регистрирани през ноември и декември.

През последното денонощие са регистрирани 394 нови случая на коронавируса при общо 5 910 извършени теста. В общия брой на изследванията се включват не само пробите PCR, но и антигенните тестове. Така е от 23 декември, когато правителството започна да взима предвид и двата теста за COVID-19 в данните, които следи.

Общият брой на починалите от вируса в България в неделя достигна 8 097 души, от които 19 загубиха битката с болестта през последните 24 часа. За същия период властите отчитат 542 оздравели, с което общият им брой от началото на пандемията до днес е 134 564.

За едно денонощие броят на хоспитализираните се е увеличил с четирима души, а броят на настанените в интензивни отделения е останал без промяна спрямо предишния ден.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG