Връзки за достъпност

Извънредни новини

6,2% са положителните проби за COVID-19. Облекчените мерки влизат в сила


552 са новите случаи на коронавирус в България за последното денонощие, сочат данните от Единния информационен портал. Инфектираните с COVID-19 са установени при направени 8 850 теста. Това означава, че броят на положителните проби e малко над 6,2% от всички изследвани.

Най-много са новите случаи в София - 103, следват Бургас - 84 и Пловдив - 49.

Към събота в болниците в страната се лекуват 3 500 пациенти, от които 343-ма са в интензивни отделения.

Отчетени като излекувани за последното денонощие са 5 660 души, а починалите са 61 души.

452 са ваксинираните за последното денонощие и така общият им брой достига 18 126.

От събота в сила влизат облекченията на противоепидемичните мерки, договорени по-рано през седмицата на среща при премиера Бойко Борисов.

От 16 януари се разрешават присъствени приравнителни изпити при преместване на ученик и изпити за определяне на срочна оценка на ученик с повече от 25% отсъствия по даден предмет. Във висшите училища са разрешени държавните изпити и защити на дипломни работи.

Възстановява се и плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения и комплексните онкологични центрове.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG