Връзки за достъпност

Извънредни новини

Учениците от 5 до 12 клас се връщат в училище, но само за някои практически занятия


Правителството все още не е съобщило на коя дата учениците от 5 до 12 клас ще могат да се върнат в училище за практически занятия
Правителството все още не е съобщило на коя дата учениците от 5 до 12 клас ще могат да се върнат в училище за практически занятия

Учениците от 5 до 12 клас ще могат да посещават училище само за някои практически занимания. Същото условие се отнася и за студентите. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Решението е взето след среща на премиера Бойко Борисов с министрите на здравеопазването, на образованието, на младежта и спорта, на вътрешните работи и представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб.

Според здравния министър Костадин Ангелов епидемичната ситуация в страната продължава да се подобрява. По отношение на заболеваемостта България вече е на 26 място от страните в Европейския съюз и на 7 място по смъртност от държавите членки на ЕС.

Обучението в електронна среда ще продължи до 31 януари. Ще бъде подготвен списък с практически занимания, които по изключение ще се извършват присъствено.

"Относно другите противоепидемични мерки в страната, считаме, че те трябва да продължат да действат до края на месец януари тази година”, смята министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

На 27 ноември България въведе по-строги мерки за борба с коронавируса, като затвори молове, заведения, ясли и детски градини. Учениците преминаха към дистанционни форми на обучение. От 4 януари децата до 4 клас се върнаха обратно в час, а яслите и детските градини отново заработиха.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG