Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Постепенно разхлабване на мерките". Фитнесите отварят през февруари


Костадин Ангелов беше във Варна, където разговаря с представители на регионалните здравни, образователни и социални власти.
Костадин Ангелов беше във Варна, където разговаря с представители на регионалните здравни, образователни и социални власти.

България ще върви към постепенно разхлабване на ограничителните мерки срещу коронавируса. Това съобщи по време на посещение във Варна здравният министър Костадин Ангелов.

„Предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори. Сега ще разхлабим мерките в сектор „Култура“ и сектор „Спорт“ и след това ще наблюдаваме каква ще бъде тенденцията в България”, каза Ангелов, цитиран от БНР.

Фитнес залите ще бъдат отворени в началото на февруари, стана ясно след среща в петък между министрите на здравеопазването и на спорта с представители на бранша. По думите на премиера Бойко Борисов вероятно това ще се случи на 4 февруари.

Епидемичната обстановка, въведена в България, е в сила до края на януари, но здравният министър ще предложи на правителството тя да бъде удължена с 3 месеца. Целта е да останат в сила част от мерките срещу ограничаването на епидемията.

Извънредната епидемична обстановка действа от средата на май миналата година, когато замени извънредното положение, обявено през март заради пандемията от коронавирус. По този начин се въвеждат различни ограничения в зависимост от актуалните данни за разпространението на заразата.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG