Връзки за достъпност

Извънредни новини

Легендарният водещ Лари Кинг почина на 87-годишна възраст


Лари Кинг
Лари Кинг

Легендарният американски радио- и телевизионен водещ Лари Кинг почина на 87-годишна възраст в болница в Лос Анджелис, предадоха световните агенции. Кинг е постъпил в лечебното заведение след усложнения, причинени от коронавирус.

Кинг е роден в семейство на еврейски емигранти. Познат е на публиката с телевизионните си интервюта с политици и знаменитости, провеждани в неподражаемия му стил. Дълги години е и колумнист в USA Today.

Първото му предаване е в регионална радиостанция в Маями през 1957 г. Между 1985 и 2010 г. води токшоу по CNN, наречено „Larry King Live“. То е записано в книгата на рекордите „Гинес“ като предаване с най-дълъг живот в ефир.

Кинг е провел над 50 хиляди интервюта, като почти няма световна личност от политиката или шоубизнеса, която да не е гостувала на журналиста.

След 25 години на екран, през лятото на 2010 г. Лари Кинг обяви, че напуска телевизията, за да прекарва повече време със семейството си. През 2012 г. започна да води предаване в конторлираната от Кремъл телевизия Russia Today, за което понесе критики.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG