Връзки за достъпност

Извънредни новини

827 нови случая на COVID-19. Кога какво отваря


827 са новите случаи на коронавирус в България за последните 24 часа, показват данните на Единния информационен портал. Положителни са 5,3% от направените 15 656 теста. Най-много са новите случаи в София - 169, следват Пловдив с 92 и Хасково с 61.

В болница се лекуват 2 818 пациенти, от които 281 са в интензивни отделения. Като излекувани за денонощие са отчетени 868 души. Починали са 36. През последното денонощие в страната са ваксинирани 2324 души и така общият им брой става 29 122.

Националната информационна система показва, че в страната новият коронавирус е потвърден при 9443 медицински служители, 29 от които са регистрирани през последните 24 часа.

Извънредната епидемична обстановка в България беше удължена до 30 април след решение на Министерския съвет във вторник. Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на здравеопазването да изготви заповед, в която ясно да бъдат разписани сроковете за поетапното разхлабване на мерките.

От началото на февруари ще могат да отворят залите за фитнес, спорт, танци и за културни мероприятия, както и магазините в моловете.

От 4 февруари ще се възобнови присъственото обучение на учениците от 5 до 12 клас по строго определен ред. Заведенията за хранене в страната ще отворят на 1 март. А 15 дни по-късно, в зависимост от епидемичната обстановка, вероятно ще заработят и нощните клубове.

Развитието на епидемията в България - новите случаи и предприетите противоепидемични мерки, може да следите в блога на Свободна Европа. Данните за света са в тази интерактивна карта.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG