Връзки за достъпност

Извънредни новини

Красимир Вълчев: Има вероятност учениците отново да учат от вкъщи


Министърът на образованието Красимир Вълчев

Има вероятност учениците от седми, осми и дванайсети клас, които в четвъртък се върнаха присъствено в училище, отново да преминат в дистанционна форма на обучение, ако епидемичната обстановка се влоши. Това каза просветният министър Красимир Вълчев.

„Ако ситуацията се влоши, ще се предприемат мерки за затягане. Министърът на здравеопазването каза какви са праговите стойности - 200 на 100 000 души“, каза Вълчев.

Според него при учениците от 1 до 4 клас няма изоставане в учебния материал. “ Имаме средно 3 - 4 седмици обучение в електронна среда“, каза той.

На пресконференция в четвъртък здравните власти съобщиха, че очакват постепенно покачване на заболеваемостта от коронавирус през февруари. “Европа отново е в патова ситуация и се готви за трета вълна. Не искам да бъдем лекомислени, а готови за тази трета вълна”, каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

През последните дни данните на Единния информационен портал показват плавно увеличение на случаите на COVID-19. 719 положителни проби бяха регистрирани за изминалото денонощие. 2969 души вече са настанени за лечение в болница, от които 284 са в интензивни отделения.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

Първите частни предприемачи в Куба
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00
XS
SM
MD
LG