Връзки за достъпност

Извънредни новини

Великобритания изпрати с аплодисменти Том Мур, който събра милиони за борбата с COVID-19


Много жители на Великобритания почетоха с ръкопляскания паметта на 100-годишния ветеран от Втората световна война Том Мур. Той почина тази седмица, след като се зарази с коронавирус, информира Дневник.

В сряда вечерта в памет на капитан Мур ръкопляскаха членове на неговото семейство, премиерът Борис Джонсън, полицаи, военни, медицински работници и много други жители на страната.

Ветеранът от Втората световна война стана световноизвестен миналата година с кампанията си в борбата с коронавируса. Том Мур, който беше и Човек на деня на Свободна Европа, успя да събере над 25 милиона долара в помощ на Националната здравна служба на Великобритания.

Инициативата му започна на 9 април 2020 г., когато с проходилката си започна да обикаля двора на къщата си в Йоркшир, Северна Англия. “Един ден слънцето ще изгрее и облаците ще се разсеят”, каза ветеранът пред британските медии, когато набираше средства за британската здравна система. Тя беше изправена пред редица трудности в началото на пандемията от коронавирус.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG