Връзки за достъпност

Извънредни новини

ВМРО ще се яви на парламентарните избори самостоятелно


Военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов
Военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов

ВМРО ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от партията. Решението е мотивирано от структурите и ръководството с "много добрите резултати", които ВМРО направи на изборите за Европейски парламент (ЕП) и за местна власт през 2019 г., когато също се яви самостоятелно.

На евроизборите ВМРО вкараха двама представители в ЕП - Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков.

Коалиционните партньори от формацията "Обединени патриоти" НФСБ са уведомени за това решение чрез разговор, проведен между лидерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

ВМРО благодари на НФСБ за съвместната работа в 43-ото и 44-ото Народно събрание, "която беше увенчана с множество победи в името на България", заявяват от партията.

Преди две седмици лидерът на партията и военен министър Красимир Каракачанов заяви пред бТВ, че предстои решение как да се отиде на парламентарните избори през април. По думите му от ВМРО са водили разговори както с ГЕРБ, така и с НФСБ, с които са заедно в управляващата коалиция.

След консултации с местните организации на ВМРО обаче от централното й ръководство са отказали съвместно явяване.

"Няма лоши отношения, няма напрежение. Ние имаме визия за развитието на патриотиното движение, която трябва да продължим сами", каза в петък депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG