Връзки за достъпност

Извънредни новини

СЗО отчита тенденция към намаляване на броя на заразените и починалите с COVID-19


Броят на заразените и починалите с коронавирус в световен мащаб намалява, показват актуалните данни на Световната здравна организация (СЗО). За последната седмица спадът е с 16 на сто, а жертвите са намалели с 10 на сто. Тенденцията се наблюдава от повече от месец, съобщава "Медиапул".

Спад на заразените има почти навсякъде с изключение на Източното Средиземноморие, където има увеличение със 7%. Пикът на разпространението на вируса в световен мащаб беше около Нова година, когато са установени над 800 хиляди случая. В момента средно на ден се отчитат около 300 хиляди.

На този фон властите в България предупреждават за нова вълна. Във вторник регистрираните случаи са над 1300 при 11 604 направени теста. За разлика от други европейски държави, имунизацията в страната все още се случва с бавни темпове. За последното денонощие са ваксинирани под 4 хиляди души.

В началото на седмицата стана ясно, че от 1 март се допускат посещенията в заведения за хранене и развлечения, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано барове и нощни барове, при използване на не повече от 50% от капацитета им. Между масите трябва да има отстояние от 1,5 м, а персоналът трябва да носи маски.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG