Връзки за достъпност

Извънредни новини

Заразените в България нарастват. В петък са ваксинирани над 13 000 души


Снимка от микроскоп на SARS-CoV-2, който причинява COVID-19. Изображението е получено от изследване на пациент в лаборатория в САЩ.
Снимка от микроскоп на SARS-CoV-2, който причинява COVID-19. Изображението е получено от изследване на пациент в лаборатория в САЩ.

Броят на новозаразените с коронавирус в България нараства и като абсолютно число, и като процент от извършените тестове, показват данните от Единния информационен портал. През изтеклото денонощие са регистрирани 1463 заразени. Това е с 377 души повече, отколкото ден по-рано.

Положителните проби са близо 11 процента от направените тестове. В предходните дни този процент плавно се увеличава. Преди десет дни само 6% от всички тестове бяха положителни.

35 души са изгубили битката с болестта. С това броят на починалите от началото на пандемията става 9 821 души.

В петък здравните власти отчетоха ръст на ваксинираните за ден, след като стана ясно, че за 24 часа са били поставени 13 754 дози от ваксините. Ден по-рано здравният министър Костадин Ангелов призна, че ваксинирането срещу COVID-19 в България върви бавно. Той каза още, че здравните власти обсъждат как да ускорят темпа на имунизация.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG