Връзки за достъпност

Извънредни новини

Болниците са на крачка от пика по брой на приетите с COVID-19


Топлото време в неделя привлече хората в паркове и градини. Снимката е от Хасково.
Топлото време в неделя привлече хората в паркове и градини. Снимката е от Хасково.

В България има общо 7101 души, лекувани в болници от COVID-19, сочат данните на Единния информационен портал. Това е близо до пика на хоспитализираните, който беше отбелязан на 14 декември 2020 г. Тогава в болниците имаше общо 7244 пациенти с коронавирус.

В момента има 533 души, които се лекуват в интензивни отделения.

Новината идва на фона на временно преустановеното ваксиниране с AstraZeneca - ваксината, от която България е поръчала най-много дози. Причината за спирането е в смъртен случай от Пловдив, настъпил след имунизация на пациента. Здравните власти са уверени, че няма връзка между смъртта и поставянето на ваксината, но предпочитат да изчакат резултатите от проучването.

В неделя здравният министър съобщи, че ваксинирането може би ще се възобнови в четвъртък.

До този момент в България са поставени 338 879 дози от трите достъпни ваксини.

През изтеклото денонощие са установени 679 нови случая на коронавирус при направени 3759 теста за последното денонощие. Положителните проби са около 18%. Още 51 души са изгубили битката с болестта.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG