Връзки за достъпност

Извънредни новини

Почина журналистът Стефан Джамбазов


Журналистът Стефан Джамбазов почина на 70-годишна възраст. Това съобщиха членове на неговото семейство. “Стефан, любовта на живота ми, отлетя към звездите. Бори се мъжки, с достойнство. Боли, много”, написа във Фейсбук съпругата му Зелма Алмалех.

Алмалех и Джамбазов са основатели на сайта за новини и анализи от сферата на културата въпреки.com. Концепцията тръгва от програма "Христо Ботев" на БНР, когато Джамбазов прави предаването "Въпреки всичко".

Въпреки че не определя себе си като фотограф, Джамбазов има зад гърба си много запомнящи се фотографии и изложби.

“Гледам да не бъда усетен. Снимките в голяма степен са репортажни, защото аз никога не нагласям човека, не казвам “Застани тук или там”, каза през януари Джамбазов през Свобода Европа, където беше включен в рубриката Човек на деня за фотоизложбата си „Андрей Даниел – последните 7 години“.

Джамбазов е роден в София на 13 декември 1951 г. През 1992 г. завършва журналистика в Софийския университет. Специализира кинорежисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов".

Работил е като сценарист и режисьор във филмовото студио „Време“ и в студиото за телевизионни филми „Екран“. През 1997 – 1998 г. е директор на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. Работил е във вестниците „Култура“, „Демокрация“, „Банкеръ“ и „Новинар“, както и в радиостанциите RFi и Инфорадио. През периода 2010 – 2013 г. е завеждащ отдел „Вътрешна политика“ и първи зам.-главен редактор в информационна агенция БГНЕС.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG