Връзки за достъпност

Извънредни новини

Настанените в болница се увеличиха с 23% за една седмица


Новите случаи на коронавирус в България са 2541 при направени 11 979 теста, показват данните на Единния информационен портал за последното денонощие. Положителните проби са 21% от изследваните.

Най-много са новооткритите носители на инфекцията в София - 681. Следват Бургас с 305 и Варна с 277 нови случая. В болница са настанени 8545 пациенти, а близо 700 от тях са в интензивни отделения. Нарастването спрямо отчетения брой хоспитализации от миналата неделя е с 23%.

34 души са починали през изминалото денонощие.

Националната информационна система показва, че в България 38 от новите положителни тестове са на медицински служители.

Заради нарастващия брой заразени и високата смъртност от понеделник в страната се въвеждат по-строги ограничителни мерки. Моловете, заведенията, детските градини и яслите се затварят в цялата страна.

През последното денонощие е поставена ваксина на над 3800 души и така общият им брой става 366 547. България все още е на дъното на класацията по темп на ваксинацията.

Този процес беше допълнително забавен заради временното спиране на ваксината на AstraZeneca. В края на работната седмица Европейската агенция по лекарствата съобщи, че не е открила доказателства, че ваксинацията с този препарат води до повишен риск от тромбоемболии и България възобнови имунизацията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG