Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокуратурата и ГДБОП задържаха шестима души като част от група за измами


Специализираната прокуратура и ГДБОП са задържали шестима души като част от престъпна група за финансови измами и пране на пари, съобщи БТА. Според държавното обвинение групата е действала при „изключителна конспиративност“ и в нея са участвали „харизматични и изключително интелигентни хора“.

Измамени са били поне 200 души, като един от тях е загубил над 1 милион лева, съобщи на брифинг в неделя ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова. Според прокуратурата задържаните са заблуждавали жертвите си, че след като купят голямо количество акции, книжата бързо ще станат ликвидни и ще им донесат двойна или тройна печалба.

„Групата е действала от 2017 г. до настоящия момент при изключителна конспиративност“, каза Маджарова, цитирана от агенция „Фокус“. „Участниците в групата са много харизматични и изключително интелигентни хора, което е способствало за извършваната от тях продължително във времето престъпна дейност. Може да се твърди, че са налице и елементи на финансова пирамида.“

При акцията на ГДБОП и прокуратурата и претърсването на различни офиси в София и в страната са намерени специална техника за заглушаване на мобилни телефони, както и журналистически карти, съобщи БНР.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG