Връзки за достъпност

Извънредни новини

Собственикът на бТВ Петр Келнер е загинал след катастрофа с хеликоптер


Петр Келнер
Петр Келнер

Милиардерът и собственик на бТВ Медия груп Петр Келнер е загинал след катастрофа с хеликоптер в планините на Аляска. Новината беше потвърдена с прессъобщение от фонда, собственост на чешкия бизнесмен PPF.

“С дълбоко прискърбие PPF съобщава, че мажоритарният собственик на PPF г-н Петр Келнер загина трагично след инцидент с хеликоптер в планините на Аляска. Инцидентът, в който 5 живота бяга погубени, се разследва“, гласи съобщението.

По данни на Ню Йорк Таймс само един от пасажерите в хеликоптера е оцелял и се намира в тежко, но стабилно състояние.

Местните спасителни служби са били уведомени за инцидента в 22 ч. в събота. По думи на собственика на хижата, в която Келнер е бил отседнал, той е бил чест гост в местността.

През октомври фондът PPF официално завърши сделката за придобиването на Central European Media Enterprises (CME), която притежаваше бТВ Медия груп в България. В сделката бяха придобити още телевизионните групи в Чехия (Nova), Румъния (PRO TV), Словакия (Markíza) и Словения (POP TV).

Преди да сключи сделката за CME фондът на Келнер се опита да придобие Нова телевизия, но сделката беше спряна от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Няколко месеца по-късно от регулаторния орган разрешиха на братя Домусчиеви да придобият медийната група.

Петр Келнер е считан за най-богатият чех, а по данни на Форбс състоянието му се равнява на 17.5 млрд. долара. Той е женен и има четири деца.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG