Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Демократична България" побеждава в София ГЕРБ и "Има такъв народ"


Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов гласува в неделя

Коалицията между "Да, България", Демократи за силна България и Зелено движение - "Демократична България", е първа политическа сила в столицата София на проведените в неделя парламентарни избори.

Междинните резултати на Централната избирателна комисия (ЦИК) показват, че "Демократична България" е първа политическа сила в 23-ти и 24-ти райони, а изостава с малко зад ГЕРБ и "Има такъв народ" в третия софийски район - 25-ти.

В 23 район, който обхваща южните части на София, "Демократична България" е получила подкрепата на 29,05% от избирателите, според данните след преброяването на 37,77% от протоколите в страната.

В този район ГЕРБ изостава значително и заема втора позиция с 19,79% от гласовете, следвана от "Има такъв народ" с 14,05%.

В 24 район, който обхваща централни и североизточни части на София, коалицията на Христо Иванов и Атанас Атанасов е подкрепена от 23,52% от гласувалите. ГЕРБ са с 23,06% подкрепа, а "Има такъв народ" - с 15,44%.

В 25 район ГЕРБ се представя най-силно в София. Това са западните части на града. В неделя партията на Бойко Борисов е получила 23,73% подкрепа. Слави Трифонов е спечелил 18,80% от гласовете, а "Демократична България" е на трето място с 16,53%.

И в трите района БСП остава на четвърто място.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG