Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Добра индикация". Здравните власти обмислят ново разхлабване на мерките


Държавният здравен инспектор Ангел Кунчев, министър Костадин Ангелов и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски
Държавният здравен инспектор Ангел Кунчев, министър Костадин Ангелов и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски

Здравните власти обмислят да предприемат допълнително разхлабването на мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19, ако тенденцията към намаляване на новите случаи се запази.

Това е заявил министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на посещение в Мулдавския манастир "Света Петка" заедно с премиера Бойко Борисов, съобщи правителствената информационна служба.

"Спадът на заболеваемостта от COVID-19 създава предпоставки за допълнително разхлабване на мерките", смята Ангелов. По думите му "това е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, обсъждаме разхлабването и на други мерки".

На 8 април министърът издаде заповед, с която разреши от понеделник отварят училищата, университетите и моловете, а заведенията ще могат да приемат клиенти и закритите си помещения. От 12 април се видга и забраната за провеждане на концерти, фестивали и събори.

От 15 април пък се разрашава да работят всички магазини в моловете, както и заведенията в тях. От същата дата ще работят и игралните зали и казината. На нощните заведения се позволява да отворят на 29 април.

"Отваряй - затваряй"!
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG