Връзки за достъпност

Извънредни новини

Продължава спадът на новите случаи на COVID-19. Смъртността остава висока


Служител на компанията BioNTech работи над производството на ваксина в Марбург, Германия. Снимката е от 27 март 2021 г.
Служител на компанията BioNTech работи над производството на ваксина в Марбург, Германия. Снимката е от 27 март 2021 г.

Новите случаи на COVID-19 в България са 2096, сочат данните на Единния информационен портал. Положителните проби са малко над 15 %.

С тези данни се потвърждава постепенният спад на броя на заболелите в страната. Смъртността обаче остава висока. През последното денонощие106 души са загубили битката с болестта.

Новините идват на фона на отворените молове, игрални зали и заведения, след като в последната седмица здравните власти решиха да отпуснат ограничителните мерки за противодействие на коронавируса.

От началото на пандемията в България са починали 15 518 души.

Продължава спадът на настанените в болници, които към сряда са 8598 души. Хората, лекувани в интензивните отделения, също са по-малко в сравнение с нивата от последната седмица - 765 души, но темпът на намаляването им е по-бавен.

Ваксинацията напредва бавно на фона на поставените от властите цели за постигане на колективен имунитет през лятото. До този момент са имунизирани 657 333 души, от които 11 876 през последното денонощие.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG