Връзки за достъпност

Извънредни новини

Над 300 000 нови случаи за 24 часа. Пандемията в Индия се влошава


Индия регистрира най-високия ръст на нови случаи на коронавирус за денонощие, съобщиха световните медии. Броят на новозаразените през последното денонощие е 314,835. В сряда са починали и най-много хора от вируса до момента - 2,104 души, с което общият брой на жертвите в страната достигна 184,657.

От февруари Индия преминава през втора вълна на пандемията. През последните месеци коронавирусът се разпространява по-бързо отколкото по време на първата вълна, която засегна южноазиатската държава през лятото на миналата година. На 18 април властите в столицата Ню Делхи въведоха пълен локдаун в опит да овладеят ситуацията с коронавируса.

В сряда болници в западна и северна Индия, включително в столицата, предупредиха, че до няколко часа запасите им от животоподдържащ кислород ще бъдат изчерпани. Болничните заведения страдат и от недостиг на легла.

Броят на индийците, получили поне една доза от ваксините срещу COVID-19 надвишава 132 милионa, но това все още е малък процент от размера на цялото население на държавата, което наброява 1,5 милиарда души.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG