Връзки за достъпност

Извънредни новини

Отварят образователни и езикови центрове. Смъртността остава висока


Daily life Bulgaria covid masks Sofia
Daily life Bulgaria covid masks Sofia

През последното денонощие в България са регистрирани 1708 нови случаи на коронавирус. Направени са общо 14 888 теста, което означава, че положителните случаи са 11,5%. Това сочат данните на Единния информационен портал.

Броят на активните случаи е 56 599, сред които 8 073 души са в болница. От тях 751 са в интензивно отделение. 105 души са починали през последните 24 часа, с което общият им брой става 15 826.

В петък здравните власти съобщиха и за ново разхлабване на мерките срещу коронавирус. От днес се разрешават присъствени групови занятия в образователни и езикови центрове и школи. От 24 април се допуска при провеждане на спортни състезания на открито да има публика, но не повече от 1000 души и не повече от 30% зает капацитет.

През следващата седмица се отменят и част от ограниченията за работа на заведенията. От 29 април ще бъдат разрешени посещенията в нощните заведения при използване на половината от местата.

Министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов оповести и изискванията за влизане в страната след 1 май. На българска територия туристите ще бъдат допускани или със сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19 или след предоставяне на документ за преболедуване на коронавирусната инфекция или за отрицателен PCR или антигенен тест.

По време на предстоящите Великденски празници не се препоръчва на вярващите да докосват или целуват иконите. В църките само свещениците могат да бъдат без предпазни маски.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG