Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бразилия не одобри руската ваксина "Спутник V" заради "твърде големи" рискове


Бразилският здравен регулатор не одобри вноса на руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V" заради "придружаващи рискове". Според властите в Бразилия няма достатъчно данни, които да гарантират безопасността, качеството и ефективността на ваксината.

Всички членове на регулатора, Анвиза, гласуваха единодушно в понеделник да не одобрят руския препарат, който властите в страната пожелаха да използват в борбата с пандемията.

Представител на регулатора е коментирал, че след преглед на документите и информацията от други здравни власти, са стигнали до извода, че "придружаващите рискове" са твърде големи.

Руската ваксина "Спутник V" в началото беше приета скептично по света, но публикуваните резултати в авторитетното медицинско издание The Lancet показаха 91,6% ефективност.

Бразилия е втората най-тежко засегната страна в света от коронавируса, след Съединените щати. Почти 15 милиона са потвърдените случаи, а досега починаха близо 400 хиляди души с COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG