Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кабинетът вече заседава в дома на Борисов. И удължи епидемичната обстановка


Част от министрите докладваха за свършената работа в дома на Бойко Борисов
Част от министрите докладваха за свършената работа в дома на Бойко Борисов

Министрите удължиха извъндредната епидемична обстановка до края на месец май. Това се случи на редовното заседание на Министерския съвет.

Част от министрите бяха в дома на премиера в оставка Бойко Борисов в Банкя, останалите са се включили онлайн.

“Болничният не отнема правото на премиера да изпълнява функциите си, а самият болничен изтича на 18 май”, казаха за Свободна Европа от правителствената информационна служба.

“Имаме траен спад на заболеваемостта и смъртността”, каза министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов. По думите му удължаването се налага, за да се затвърдят постигнатите резултати.

Извънредната епидемична обстановка действа от средата на май миналата година, когато замени извънредното положение, обявено през март заради пандемията от коронавирус. По този начин се въвеждат различни ограничения в зависимост от актуалните данни за разпространението на заразата.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG